Boedelscheidingen


Wat gebeurt er met uw bedrijf na een echtscheiding? Een boedelscheiding is letterlijk de wijze waarop goederen tussen ex-partners verdeeld wordt en is vaak afhankelijk van de voorwaarden die tijdens een huwelijk zijn opgesteld. Uw bedrijf kan een onderdeel zijn van deze zogenoemde boedelscheiding. Wij helpen u verder bij een dergelijk scenario.

Zo staan wij u bij


Er zijn een hoop scenario’s te bedenken hoe de boedelscheiding van uw bedrijf plaatsvindt en minstens zoveel voorwaarden waar deze van afhankelijk zijn. Wat uw situatie ook is: wij wijzen u als adviseur graag op de juiste weg vooruit. Bent u getrouwd in gemeenschap van goederen of als geregistreerd partnerschap? Of heeft u juist bepaalde voorwaarden aan uw huwelijk gekoppeld? Is het mogelijk om uw partner uit het bedrijf te kopen? U kunt met al uw vragen bij ons terecht.
Wij treden als onafhankelijk tussenpersoon op tussen u, uw partner en de advocaat. We doen allereerst een nauwkeurige waardebepaling van uw bedrijf. Hierbij houden we rekening met de harde (financiële, fiscale en juridische aspecten) en de zachte aspecten (gevoel, emoties en onderlinge relaties). Vervolgens bekijken we aan de hand van uw gehuwde status en de opgestelde documenten of en hoe de onderneming vervolgens verdeeld dient te worden. We geven een officieel erkend advies.
Wij willen voor zowel u als uw partner de boedelscheiding zo soepel mogelijk laten verlopen. Ons advies wordt altijd geleverd met dat aspect in het achterhoofd. Wij hebben al meerdere vraagstukken behandeld in kader van boedelscheidingen. Bekijk onze portfolio voor een selectie afgeronde opdrachten. Neem contact met ons op als u meer wilt weten.